Juventa Sport  


               

PROIZVOĐAČI


 

McDAVIDKomapnija vuče korijene iz 1969. godine, kada je dr Robert F. McDavid dizajnirao i razvio prvi zaštitni steznik za koljena, koji je našao široku upotrebu u američkom fudbalu. Kompanija danas proizvodi više od 400 inovativnih proizvoda za sportiste i sve aktivne ljude, bez obzira na godine.

McDavid je najviše korišćen i preporučivan brend steznika i štitnika u svijetu sportske medicine i svjetski lider u proizvodnji opreme za poboljšanje atletskih performansi. Njihova posljednja inovacija, HexPad™ tehnologija, u potpunosti je promijenila nošenje donjeg veša. Spajajući štitnike i materijale koji omogućuju bolje performanse, kerirana je potpuno nova vrsta zaštitne odeće.

Kliknite na fotografiju artikla za više detalja.


Štitnik za koljeno

ŠTITNIK ZA KOLJENO JUMPY PAD


Šifra artikla: MD12 601R-R
Nivo zaštite: IDizajnirani su za sve dvoranske sportove, a najpreporučljiviji su za odbojku. Štitnik se sastoji od zaštitnog dijela, napravljenog od sunđeraste pjene visokog kvaliteta, koji je obložen protkanom elastičnom nogavicom potpuno prilagodljivom nozi. Pravi se u crnoj, bijeloj, crvenoj i plavoj boji.

MPC: 19,00 KMŠtitnik za skočni zglob

ŠTITNIK ZA SKOČNI ZGLOB, SA TRAKOM


Šifra artikla: MD8 195R-B
Nivo zaštite: IIIKoriste ga najbolji svjetski sportisti. Ovo je trenutno najpopularniji steznik za skočni zglob na tržištu. Koristi se kao zamjena za skupu traku za bandažiranje i prevenciju od povreda.

MPC: 69,00 KMŠtitnik za potkoljenicu

ŠTITNIK ZA POTKOLJENICU


Šifra artikla: MD3 414R-C
Nivo zaštite: IIOvaj svestrani steznik za "skakačko koljeno" je jedan od najpopularnijih McDavid-ovih proizvoda. Vrši konstantan blagi pritisak na čašičnu tetivu preko jedinstvene cjevaste potpore. Umanjuje uticaj dinamičkih sila koje nastaju usljed konstantnog trčanja i skakanja.

MPC: 29,00 KMPodesivi steznik za patelu

PODESIVI STEZNIK ZA PATELU


Šifra artikla: MD3 420R-C
Nivo zaštite: IIPodesivi steznik za patelu je dizajniran tako da poveća stabilnost i vrši pritisak na zglob koljena. Održava toplotu, ublažava bol i tako ubrzava oporavak od povrede. Ovaj proizvod sadrži dugačku neoprensku nogavicu sa ojačanjem za patelu u obliku potkovice, srednje i bočne opruge. Dodatnu potporu pružaju čelične opruge koje se nalaze na sredini i na bočnim stranama.

MPC: 109,00 KM


       

Steznik za patelu

STEZNIK ZA PATELU


Šifra artikla: MD3 421R-C
Nivo zaštite: IIOvaj proizvod je jedan od najpopularnijih steznika za koljeno. Sadrži dvije srednje i dvije bočne savitljive čelične opruge, dva podesiva kaiša i zaštitu koja prati pokrete čašice koljena. Nije preporučljiv za osobe sa dermatitisom, a ne smije se stavljati preko otvorenih rana.

MPC: 105,00 KMSteznik za ligamente koljena

STEZNIK ZA LIGAMENTE KOLJENA


Šifra artikla: MD3 425R-C
Nivo zaštite: IISteznik za ligamente koljena je dizajniran tako da olakša pritisak na ligamente. Napredna tehnika zaštite i elementi u obliku potkovice omogućavaju dobru podršku za patelu i zglob. Odlično su se pokazali kod manjih povreda patele i ligamenata, kao i kod podrške koljenu u cjelini.

MPC: 139,00 KMŠtitnik za koljeno i lakat

ŠTITNIK ZA KOLJENO I LAKAT


Šifra artikla: MD3 643R-PL
Nivo zaštite: IOvo je jedan od najpopularnijih štitnika, koji je sastavljen iz tri panela i sa otvodenim zadnjim dijelom. Elastične trake se brinu da štitnik stalno ostaje na mjestu. Nije namijenjen za sportiste čija koljena u toku korištenja dodiruju podlogu.

MPC: 15,00 KMOjačani steznik za koljeno

OJAČANI STEZNIK ZA KOLJENO


Šifra artikla: MD5 427T
Nivo zaštite: IIIIzuzetno kvalitetan steznik za koljeno sa varijabilnim "pin stop" mehanizmom. Namijenjen je za ozbiljnije povrede koljena, uključujući i povrede ligamenata. Čvrste metalne šine sa pokretnim zglobom omogućavaju ograničenje kretanja samog zgloba, sa promjenljivim uglom od 0 do 45 stepeni. Idealan je za oporavak koljena poslije hirurških intervencija.

MPC: 149,00 KM


       

Steznik za hrskavicu koljena

STEZNIK ZA HRSKAVICU KOLJENA


Šifra artikla: MD6 415R-C
Nivo zaštite: IPruža čvrstu podršku za koljeno. Namijenjen je za minimalnu ili srednje jaku zaštitu, sa dodatnim tvrdim jastučićima za podršku lateralnim i medijalnim ligamentima. Dugački produžetak uz nogu omogućava dugotrajno korišćenje, bez habanja.

MPC: 109,00 KMPodesivi steznik za koljeno

PODESIVI STEZNIK ZA KOLJENO


Šifra artikla: MD6 417R-C
Nivo zaštite: INamijenjen je za podršku medijalnim i lateralnim ligamentima koljena, omogućavajući pri tome bočno pomjeranje zgloba. Napravljen je od neoprena debljine 3 mm, što omogućava dodatno utopljavanje, podršku i pritisak, a samim tim i brži oporavak od povrede.

MPC: 65,00 KMPodesivi steznik za koljeno

PODESIVI STEZNIK ZA KOLJENO MultiAction


Šifra artikla: MD6 417R-C
Nivo zaštite: IIMultiAction steznik ima podesivu potporu koja omogućava podešavanje steznika prema potrebama korisnika. Podesivi i rastegljivi neoprenski omotač sa čičak trakom obezbjeđuje optimalno prilagođavanje i udobnost. Pomaže u oslobađanju od bola "skakačkog" ili "trkačkog" koljena, kao i od bola patele.

MPC: 65,00 KMSteznik za koljeno

STEZNIK ZA KOLJENO DeLuxe


Šifra artikla: MD6 602R-C
Nivo zaštite: IOvaj steznik za koljena najviše koriste odbojkaši i košarkaši. Ergonomski je prilagođen obliku koljena, a završava se elastičnim produžecima koji udobno naliježu na nogu. Dizajnirani su tako da šro manje ometaju pokret kod sportista.

MPC: 35,00 KM


       

Steznik za nogu

STEZNIK ZA NOGU


Šifra artikla: MD3 471R-C
Nivo zaštite: IElastični neoprenski steznik za mišiće nogu. Omogućava terapeutsko zagrijavanje i pritisak na mišiće, radi ubrzanja procesa oporavka. Dvostrano najlonsko ojačanje čini ga postojanim i izdržljivim.

MPC: 45,00 KMSteznik za nogu

STEZNIK ZA NOGU


Šifra artikla: MD3 473R-C
Nivo zaštite: IIElastični neoprenski steznik za mišiće natkoljenice. Pomaže u smanjenju pritiska na mišiće, omogućava terapeutsko zagrijavanje, poboljšava cirkulaciju i time ubrzava proces oporavka mišića. Dvostrano najlonsko ojačanje čini ga postojanim i izdržljivim.

MPC: 35,00 KMVrećica za led

VREĆICA ZA LED


Šifra artikla: MD3 200T-CVrećica za led je namijenjena za primjenu hladne terapije u liječenju bolova, modrica, ogrebotina i uganuća. Ublažava bol, smanjuje otok i skraćuje vrijeme oporavka. Posjeduje široki otvor za punjenje ledom ili hladnom vodom. Naborana struktura je veoma fleksibilna i omogućava bolje nalijeganje na bolno mjesto. Ekonomična je i služi za višekratnu upotrebu.

MPC: 49,00 KMSprej za povrede

SPREJ ZA POVREDE


Šifra artikla: MD3 217TOvaj sprej se apsorbuje u dublje slojeve tkiva i tako olakšava bolove u mišićima i zglobovima. Koristi se kod povreda, ožiljaka, istegnuća, upala i grčeva u mišićima.

MPC: 9,00 KM


       

Elastični šorts

ELASTIČNI ŠORTS


Šifra artikla: MD3 479R-CElastični neoprenski šorts namijenjen je za podršku karlici i butinama. Najviše ga koriste aktivni sportisti, posebno atletičari. Veoma je udoban, opremljen elastičnim pojasom i trakama za bolje prilagođavanje obliku tijela.

MPC: 79,00 KMSteznik za krsta i stomak

STEZNIK ZA KRSTA I STOMAK


Šifra artikla: MD3 491R-C
Nivo zaštite: IElastični neoprenski steznik za stomak i krsta. Traka omogućava promjenu nivoa stezanja i prilagođavanje obliku tijela. Zadržava toplotu, a može da se koristi kao dio sveobuhvatnog programa mršavljenja.

MPC: 49,00 KMAtletski zavoj

ATLETSKI ZAVOJ


Šifra artikla: MD3 61250-BAtletski zavoj u rolni idealan je za omotavanje prstiju, zglobova, šaka i stopala. Može se koristiti i za pridržavanje drugih elemenata zaštize na njihovom mjestu. Izrađuje se u profesionalnom kvalitetu, nije porozan i veoma je izdržljiv. Mogu ga koristiti svi sportisti. Širina mu je 3.8 cm, a dužina 10 m.

MPC: 8,00 KMAtletski zavoj

ATLETSKI ZAVOJ


Šifra artikla: MD3 62341T-BAtletski zavoj od poliuretanske pjene pomaže u zaštiti kože od iritacije usljed čestih oblaganja zaštitnim sredstvima ili usljed osjetljivosti kože. Same dimenzije omogućavaju dobro pokrivanje površina kože. Širina mu je 7 cm, a dužina 27 m.

MPC: 4,00 KM


       

Atletski zavoj

ATLETSKI ZAVOJ


Šifra artikla: MD3 63201T-BElastični kohezivni zavoj u rolni. Lijepi se samo sam za sebe, dok se za kožu i kosu ne lijepi. Može se kidati rukama i izuzetno je udoban. Širina mu je 5 cm, a dužina 4.5 m.

MPC: 8,00 KMMuška Deluxe majica

MUŠKA DELUXE MAJICA


Šifra artikla: MD3 882T-CElastična muška Deluxe majica bez rukava. Omogućava velikim mišićnim grupama da se manje zamaraju i smanjuje opterećenje na njima. Tkanina je rađena na bazi hDc tehnologije, koja umanjuje efekte znojenja. Sastav je 80% nylon, 20% spandex.

MPC: 45,00 KMZaštitne rukavice

ZAŠTITNE RUKAVICE


Šifra artikla: MD5 653R-CZaštitne rukavice za sportiste.

MPC: 35,00 KMMajica za ragbi

MAJICA ZA RAGBI


Šifra artikla: MD5 768R-CMajica za ragbi, izrađena u Armaflex Shoulder tehnologiji zaštite za ramena. Nudi veliku udobnost i slobodu pokreta. Patentirana hDc tehnologija onemogućava pregrijavanje tijela i termalni šok, čuvajući tako mišiće od gubljenja snage i dehidratacije.

MPC: 59,00 KM


       

Steznik za butni mišić

STEZNIK ZA BUTNI MIŠIĆ


Šifra artikla: MD6 475T-CDaje podršku i održava temperaturu burnih mišića i prepona. Potpuno prilagodljiva neoprenska traka može se podešavati prema želji, a kopčanje je na čičak. Može se koristiti i za lijevu i za desnu nogu. Ne preporučuje se osobama sa osjetljivom kožom ili dermatitisom.

MPC: 35,00 KMPamučni zavoj

PAMUČNI ZAVOJ


Šifra artikla: MD6 61513T-BLagana pamučna traka, izrađena od pamuka 100%, profesionalnog kvaliteta. Mali plastični konusi i zaobljene ivice mogu se koristiti kao podrška zglobovioma i tetivama u procesu oporavka od povreda. Širina mu je 5 cm, a dužina 10 m.

MPC: 12,00 KMTerapijska vrećica, manja

TERAPIJSKA VREĆICA, MANJA


Šifra artikla: MD8 210TVrećica za terapiju po principu toplo ili hladno. Ublažava bol, smanjuje otok i ubrzava liječenje. Namijenjena je za višekratnu upotrebu. Dimenzije su joj 10 x 11 cm.

MPC: 4,00 KMTerapijska vrećica, veća

TERAPIJSKA VREĆICA, VEĆA


Šifra artikla: MD8 211TVrećica za terapiju po principu toplo ili hladno. Ublažava bol, smanjuje otok i ubrzava liječenje. Namijenjena je za višekratnu upotrebu. Dimenzije su joj 26 x 12 cm.

MPC: 5,00 KM


       

Zaštita za prepone

ZAŠTITA ZA PREPONE


Šifra artikla: MD8 325R-BIzuzetno male mase, ovaj štitnik pruža maksimalnu zaštitu prepona. Izrađen je tako da omogućava dobro provjetravanje i onemogućava pregrijavanje tijela.

MPC: 29,00 KMŽenski sportski top

ŽENSKI SPORTSKI TOP


Šifra artikla: MD8 561T-BŽenski sportski top je dizajniran tako da omogućava maksimalnu udobnost, čak i pri najtežim vježbama. Tkanina te takva da omogućava pokrete zajedno sa tijelom, a patentirana hDc tehnologija kontroliše znojenje i toplotu tijela.

MPC: 29,00 KMŽenski sportski top

ŽENSKI SPORTSKI TOP


Šifra artikla: MD8 561T-CRŽenski sportski top je dizajniran tako da omogućava maksimalnu udobnost, čak i pri najtežim vježbama. Tkanina te takva da omogućava pokrete zajedno sa tijelom, a patentirana hDc tehnologija kontroliše znojenje i toplotu tijela.

MPC: 29,00 KMZaštita za žuljeve

ZAŠTITA ZA ŽULJEVE


Šifra artikla: MD8 69060ROmogućava normalno vježbanje, uz maksimalnu zaštitu žuljevitih mjesta na koži. Onemogućava trenje, omogućava disanje kože i brže zarastanje. Može se prati i koristiti više puta.

MPC: 9,00 KM


       

Šorts sa ojačanjem

ŠORTS SA OJAČANJEM


Šifra artikla: MD8 757T-CDizajniran da se prilagodi svakom pokretu, pruža zaštitu za kukove i butine. Lagan je, fleksibilan i omogućava koži da diše. Omogućava podršku velikim mišićnim grupama, a patentirana hDc tehnologija reguliše vlažnost kože i vrši termoregulaciju.

MPC: 159,00 KMŠorts sa ojačanjem

ŠORTS SA OJAČANJEM


Šifra artikla: MD8 769R-CDizajniran da se prilagodi svakom pokretu, pruža zaštitu za kukove. Lagan je, fleksibilan i omogućava koži da diše. Patentirana hDc tehnologija reguliše vlažnost kože i vrši termoregulaciju.

MPC: 75,00 KMPower Shooter rukav

POWER SHOOTER RUKAV


Šifra artikla: MD11 656RKorištenjem Power Shooter-a mišići ruke zadržavaju toplotu i energiju, a patentirana hDc tehnologija reguliše znojenje i stepen zagrijavanja. Ojačanje na rubovima postignuto je korištenjem šestonitnih šavova, a poboljšana je UV zaštita do faktora 50. Pravi se u crnoj, plavoj, bijeloj, žutoj i crvenoj boji.

MPC: 25,00 KMSteznik za rame

STEZNIK ZA RAME


Šifra artikla: MD12 463R-CSmanjuje bolove u ramenu zatezanjem i pritiskom. Trake vrše pritisak direktno na rame, a ovaj steznik odgovara za oba ramena.

MPC: 95,00 KM


       

Steznik za lakat

STEZNIK ZA LAKAT


Šifra artikla: MD3 481R-C
Nivo zaštite: ISteznik za lakat izrađen je od termo neoprena, sa mogućnošću reverzibilnog položaja. Pruža mehaničku podršku mekom tkivu i zadržava toplotu mišića. Ne preporučuje se osobama sa osjetljivom kožom ili dermatitisom.

MPC: 25,00 KMSteznik za lakat

STEZNIK ZA LAKAT, DVOSTRUKI


Šifra artikla: MD3 512R-C
Nivo zaštite: IDizajniran je kao dvostruki (dvosmjerni) elastični steznik. Ublažava nivo bola i pomaže kod izlječenja povrede. Namijenjen je za bolove manjeg intenziteta. Ne sadrži neopren, pa je pogodan za ljude koji imaju alergiju na ovaj materijal. Idealan je za svakodnevnu upotrebu.

MPC: 19,00 KMTeniserski steznik za lakat

TENISERSKI STEZNIK ZA LAKAT


Šifra artikla: MD3 485R-C
Nivo zaštite: IIOvaj steznik pomaže u smanjenju nivoa bola kod povrede lakta tenisera (tzv. teniserski lakat). Omotava cijeli zglob i omogućava dodatnu podršku za tkivo, sa neometanim pokretima i udobnošću. Termalni neopren dodatno zagrijava tkivo prilikom pritiska na tetive. Može se koristiti na oba lakta.

MPC: 39,00 KMSteznik za ručni zglob

STEZNIK ZA RUČNI ZGLOB


Šifra artikla: MD3 513R-C
Nivo zaštite: IElastična tkanina omogućava "disanje" kože i zgloba, a istovremeno nudi dobru mehaniku podršku mekim tkivima. Podesiva traka omogućava regulisanje ptitiska na zglob.

MPC: 19,00 KM


       

Štitnik za lakat

ŠTITNIK ZA LAKAT


Šifra artikla: MD3 672R-CDizajniran je tako da zaštiti lakat od udaraca, grebanja i drugih povreda. Idealan je za korištenje u rukometu, košarci, ragbiju i drugim sportovima gdje postoji mogućnost povrede lakta. Napravljen je od neoprena, pa omogućava zagrijavanje tkiva, mehaničku podršku i stezanje. Nije preporučljiv za osobe sa oštećenom ili osjetljivom kožom, kao i sa dermatitisom.

MPC: 39,00 KMŠtitnik za skočni zglob

ŠTITNIK ZA SKOČNI ZGLOB


Šifra artikla: MD3 199R-C
Nivo zaštite: IIINamijenjen je za zaštitu skočnog zgloba od povreda, ali i za njegovo učvršćivanje prilikom složenih pokreta. Materijal je takav da omogućava normalno "disanje" kože.

MPC: 75,00 KMSteznik za skočni zglob

STEZNIK ZA SKOČNI ZGLOB


Šifra artikla: MD3 431R-C
Nivo zaštite: INamijenjen je za podršku skočnom zglobu i nudi osnovni nivo zaštite za sve sportiste. Napravljen je od termalnog neoprena, koji dodatno zagrijava tkivo i omogućava određeni nivo stezanja. Pomaže kod ublažavanja bolova nastalih prilikom povreda ili bolesti zglobova. Moguće ga je koristiti na obe noge.

MPC: 29,00 KMSteznik za skočni zglob

DVOSTRUKI STEZNIK ZA SKOČNI ZGLOB


Šifra artikla: MD3 511R-C
Nivo zaštite: INapravljen od dvostrukog sloja materijala, namijenjen je za podršku skočnom zglobu kod svih sportista. Napravljen je od termalnog neoprena, koji dodatno zagrijava tkivo i omogućava određeni nivo stezanja. Sastav materijala omogućava kontrolu znojenja. Moguće ga je koristiti na obe noge.

MPC: 19,00 KM


       

Štitnik za skočni zglob

ŠTITNIK ZA SKOČNI ZGLOB


Šifra artikla: MD3 A101R-B
Nivo zaštite: IIIPredstavlja najbolju opciju za što brži povratak bavljenju sportom nakon povrede. Obezbjeđuje visok nivo podrške zglobu i u sportu i u kontinuiranoj upotrebi. Omogućava dodavanje anatomskih uložaka, kako bi bila omogućena maksimalna mehanička zaštita.

MPC: 79,00 KMŠtitnik za skočni zglob

ŠTITNIK ZA SKOČNI ZGLOB


Šifra artikla: MD3 A101R-BK
Nivo zaštite: IIIPredstavlja najbolju opciju za što brži povratak bavljenju sportom nakon povrede. Obezbjeđuje visok nivo podrške zglobu i u sportu i u kontinuiranoj upotrebi. Omogućava dodavanje anatomskih uložaka, kako bi bila omogućena maksimalna mehanička zaštita.

MPC: 79,00 KM


 


  www.mcdavid.euPutanja